Nieuws   Zoeken 

Es*'s es suikervrije jam/confiture
Ingredienten: (4 pers.):
Rode vruchten
750 gr rode vruchten(bijv. aardbeien/frambozen)
dl appeldiksap
(geleermiddel pectine)
Abrikozen/ pruimenjam
500 gr. gedroogde vruchten en geweekt
sap van 1-2 citroenen
± dl water
Bereiding:
Rode vruchten. Fruit, diksap in de pan 10 min. Laten koken pureren en door de zeef halen(geleermiddel toevoegen en volgens gebruiksaanwijzing koken. ). Jam in gesteriliseerde potjes doen, op de kop zetten met het deksel erop. I. P. V. Rood fruit kunnen ook appels/sinasappels. Abrikozen/ pruimenjam. Vruchten en citroensap aan de kook brengen 6 min. Laten koken af laten koelen en pureren. In de koelkast ± 4 weken houdbaar.
Receptnummer: 13364 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
appeldiksap werkt heel goed, bijna het zelfde als suiker. Eigenlijk kun je alle soorten fruit gebruiken die je normaal ook gebruikt om jam van te maken gebruik van diksap is een hoeveelheid aan gegeven die je zelf kunt aan passen. Het is per fruit soort verschillend simpelweg omdat de ene zoeter is dan de andere. Appeldiksap bevat ook pectine uit de appels die helpen de jam dikker te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept