Nieuws   Zoeken 

Martha's bloemkoolsalsa
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijnzaad
1 rood chilipepertje zonder zaadjes
300 gram bloemkoolroosjes
2 grote tomaten
100 gram diepvriesdoperwten
sap van 1/2 citroen
1 theelepel kurkuma
verse koriander
zout en versgemalen peper
olie
Bereiding:
Fruit de gesnipperde ui met knoflook in 2 eetlepels olie. Rooster de knoflook zonder olie tot de zaadjes gaan springen. Voeg de komijn toe aan de gefruite ui met het gesnipperde pepertje, de bloemkoolroosjes, grofgesneden tomaten, doperwten en nog 2 eetlepels olie. Bak dit alles al omscheppnd 5 minuten. Voeg dan citroensap en kurkuma toe. Laat het nog enkele minuten doorbakken tot de bloemkoolroosjes en de doperwten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. Warm serveren.
Receptnummer: 13393 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
als de bloemkool goedkoper wordt of als je een heleboel in de vriezer hebt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept