Martha's gehakt cordon blue met roergebakken witlof
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram witlof
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden
(basilicum tijm oregano)*
zout en versgemalen peper
4 gehakt cordon blue
50 gram boter
Bereiding:
Snijd de struikjes witlof in de lengte doormidden. Haal de stronkjes eruit en snijd de rest in smalle lange reepjes. Verhit olijfolie met de honing en roerbak hierin de witlofreepjes 10 minuten. Schep de kruiden en peper en zout erdoor. Bak intussen het vlees 4-5 minuten per kant in de hete boter goudbruin. Serveer de cordon blue op een bedje van witlof met gebakken krieltjes. In plaats van Italiaanse kruiden zijn Provençaalse kruiden ook heel lekker. Schep eens reepjes gedroogde tomaten door de witlofreepjes.
Receptnummer: 13445 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
uit Lekker doen van Bas
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept