Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. kipfilet
1 zakje gemengde salade (of zelf van krop ijsbergsla wat afhalen)
100 gr. tauge
2 stengels lenteui in schuine stukjes
3 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. witte wijnazijn
1 eetl. gembersiroop
2 eetl. japanse sojasaus (bv. Kikkoman)
3 eetl. thaise chillisaus (Exofun)
1 eetl.citroensap
1 eetl.verse gehakte koriander
1 eetl. gehakte peterselie
peper & zout
2 eetl.olie om te bakken. | Bereiding:
Snijd eerst de kipfilet in dunne reepjes en kruid deze met peper en zout. Schep de kipreepjes in een kom en voeg er het citroensap, de koriander en de chillisaus aan toe. Meng goed door elkaar en laat het een half uurtje in de koelkast marineren. Maak in de tussentijd de dressing door de sojasaus te vermengen met de gembersiroop, de olie , de azijn (of droge sherry). Breng op smaak met zout en peper. Bak nu de kipreepjes goudbruin in een scheutje olie. Houd ze warm tot gebruik. Maak de gemengde salade (of ijsbergsla)aan met de dressing voeg de taugé en lente ui er aan toe en verdeel de salade over 4 bordjes en bestrooi met peterselie. Schep vlak voor het serveren de lauwwarme kipreepjes erbij en serveer direct. Tip Gebruik in plaats van kip, reepjes kalkoen of reepjes tongfilet. |