Nieuws   Zoeken 

Denna's gevulde champignons met pesto
Ingredienten: (12 pers.):
16 grote paddestoelen – steeltjes eruit
4 lente uitjes
8 zongedroogde tomaten
3 el parmagiano (kaas)
1 el boter
1 el paneermeel
4 el (zelfgemaakte) groene pesto
Zout en peper
Groene pesto:
110 g verse basilicum
110 g pistachenootjes
2 teentjes knoflook
75 g geraspte parmezaanse kaas
150 ml olijfolie
Z&P naar smaak
Bereiding:
1- verwarm de oven voor op 200 graden. 2- snijd 16 steeltjes en 2 hoedjes fijn. 3- bak de fijnsgesneden paddestoelen met de fijngesneden lente uitjes tot ze zacht zijn, haal van het vuur af en voeg fijngesneden tomaatjes, Z&P naar smaak en paneermeel toe. 4- Voeg de helft van de kaas toe. Goed mengen. 5- bestrijk de binnenkant van de hoedjes met groene pesto en schep in elke hoed evenveel vulling. 6- zet de hoedjes op een ingevette bakplaat en bestrooi met de rest van de kaas. 7- bak ongeveer 10 minuten tot ze warm zijn en stevig genoeg om vast te pakken. Serveer op kleine bordjes. Groene Pesto: hak de basilicum, knoflook, kaas en pistachenoten in een keukenmachine tot ze fijn zijn. Voeg de olie via de vulopening druppelsgewijs toe tot een gladde massa ontstaat op gewenste dikte. Voeg Z&P naar smaak toe.
Receptnummer: 13485 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Op mijn verjaardag was het zo'n succes dat ik het nu ook voor een bruiloft maak. Het werk valt best mee, en grote champignons heeft de betere supermarkt wel en de groenteman zeker.
Maak het niet een dag van tevoren, dan verkleuren de champignons.
Bron: Tapas voor elke gelegenheid van Rebo Culinair.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept