Nieuws   Zoeken 

An's kaas-bananenkoek
Ingredienten: (6 pers.):
175 g koekjes (lange vingers)
50 g gesmolten boter
1 eetlepel ahornsiroop
250 g mascarpone
1.5 dl room (40%)
50 g fijne suiker
3 eetlepels citroensap
2 bananen
chocoladekrullen
Bereiding:
Doe de koekjes in een plastic zak. Sluit goed af en bewerk ze met de deegrol tot fijne kruimels. Vermeng in een kom de koekjeskruimels met de gesmolten boter en de ahornsiroop. Schep de masse in een springvorm (diameter 20 cm), druk goed aan en zet in de koelkast. Klop de room stijf. Vermeng met de mascarpone, de suiker en het citroensap. Snij de bananen in fijne plakjes. Voeg ze bij de kaascreme. Schep het mengsel op de opgesteven koekjesbodem en strijk de vulling mooi glad met de rugkant van een lepel. Werk af met chocoladekrullen en laat in de koelkast opstijven (hoe langer hoe beter), maar 30 minuten is het absolute minimum. SMAKELIJK ETEN ! ! ! !
Receptnummer: 13508 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ik maak de koek meestal een dag van tevoren, zo is hij super goed opgesteven !
Kan als gebak bij koffie gegeven worden of als dessert na de maaltijd
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept