Nieuws   Zoeken 

Milena's biefstuk in brickdeeg met paddestoelensaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 biefstukken
4 vellen brickdeeg
4 fijne sneetjes gerookt spek
400 gram padestoelen of champignons
1.2 dl vlees of groentenbouillon
2 dl room
1 teentje knoflook
1 bosje verse bieslook
Boter
Peper en zout
Bereiding:
Bak het vlees aan beide kanten goudbruin in boter. Kruid het met peper en zout. Laat afkoelen op een rooster. Borstel de paddestoelen schoon, snij ze eventueel in plakjes. Haal het zwoerd van het spek. Wikkel elke mignonnette in een plakje spek, leg er enkele sprietjes bieslook bij en verpak ‘m in een vel brickdeeg. Leg de brickpakketjes op een beboterde bakplaat, met de naad naar onderen. Bestrijk ze met gesmolten boter. Zet ze 15 tot 20 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven. Bak intussen de paddestoelen met de geperste knoflook kort in wat boter, op een hevig vuur. Schenk er de bouillon bij. Laat 1 minuut koken. Voeg de room toe en laat wat inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de brickpakketjes en de paddestoelensaus op voorverwarmde borden. Werk af met gesnipperde bieslook. Variatie tip 1:. Als ik geen brickvellen in huis heb maak ik dit ook wel eens klaar met bladerdeeg. Variatie tip 2:. Kan je ook maken zonder sausje. En je biefstukjes vullen met een zacht kaasje zoals boursin of rambol. Enz.
Receptnummer: 13551 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept