Nieuws   Zoeken 

Boudien's 'bengaalse curry'
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilogr. magere riblappen
boter
1 gesnipperde ui
3 eetlepels gemberjam
peper en zout
2 eetlepels kerriepoeder
200 ml. melk
3 eetl. geraspte kokos
kookroom
citroensap.
Bereiding:
Ui bakken ;toevoegen het, in kleine blokjes gesneden vlees. Mooi rondom bruin bakken. Voeg gemberjam toe, peper en zout, kerriepoeder en de melk. Alles goed door elkaar roeren en ca. 75 min. Laten sudderen. Voeg dan de kokos toe,laat , met deksel op de pan , nog 5 min. Doorwarmen en voeg citroensap en room toe. Eventueel witte rijst erbij.
Receptnummer: 13598 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Een heerlijke, wat zoete smaak. Dit recept is al oud en komt van de schoonmoeder van mijn vriendin. Een aanrader; je kunt het van te voren klaarmaken en voor eengrote groep.
Bereidingstijd vind ik moeilijk bij garen in de oven of in dit geval : sudderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept