Nieuws   Zoeken 

Barbara's vistaart met prei
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram kabeljauw (diepvries gaat goed)
¾ dl. melk
½ dl. droge witte wijn
½ zakje witte saus (Knorr)
250 gram gesneden prei
1 eidooier
½ bekertje crème fraiche
zout
peper
1 blikje rode zalm (150- 200 gram)
1 blikje croissantdeeg
1 eetlepel paneermeel
¾ eetlepel fijngeknipte dille
1 ei
1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
De oven voorverwarmen op 200 graden. Melk en witte wijn met elkaar vermengen, sauspoeder erdoor roeren en al roerend aan de kook laten komen. Kabeljauw erin leggen en afgedekt in ca. 8 minuten laten garen. Eidooier met crème fraiche losroeren. Gare vis met spatel of mes in blokjes verdelen en met saus en al door het crème fraiche mengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen prei 5 minuten koken in lichtgezouten water. Goed uit laten lekken. Blikje zalm afgieten. Velletjes en graatjes verwijderen en zalm in stukjes verdelen. Ingevette bakvorm of ovenschaal bedekken met deeg van 3 a 4 croissants. Bodem met een vork regelmatig inprikken. Paneermeel erover strooien. 1/3 deel van het kabeljauwmengsel over de bodem verdelen. Daarover de stukjes zalm en daarover de rest van de kabeljauw. Het geheel afdekken met de goed uitgelekte prei. De prei gladstrijken, een beetje aandrukken en bestrooien met de dille. Het ei loskloppen met de olie en de taart met dit mengsel bestrijken. De taart in ca. 35 minuten bruin en gaar bakken.
Receptnummer: 13632 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 55 min.
Opmerking:
Het lijkt veel werk, maar het is maar ca. 20 minuten voorbereiding. Goed van tevoren te maken. Vlak voor het bakken met ei/olie bestrijken. Lekker met kropsla.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept