Tine's israëlische maaltijdsalade met garnalen en avocado
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram verse gepelde Hollandse garnalen
zeezout
5 grote rijpe Italiaanse tomaten(ontveld)
250 gram surimi(Flakes)
100 gram gemengde sla
2 theel.sherry-azijn
witte peper
2 eetl.olijfolie
extra vergine
3 grote rijpe avocado's
3 eetl.mayonaise
5 theel.citroensap
3 eetl.créme fraîche
1 bosuitje ragfijn gesnipperd.
1 handje fijn gehakte peterselie.
Bereiding:
Spoel de garnalen in ruim koud water. Voeg aan het laatste spoelwater wat zout toe. Laat ze uitlekken en opdrogen. Halveer de tomaten vocht en zaad weg snijden. Snijd het vruchtvlees in blokjes strooi wat zout erover en laat ze op een zeef uitlekken. Verdeel de surimi in kleine stukjes. Spoel de sla en maak de sla zo droog mogelijk. Maak een dressing van Sherry-azijn,zout,peper en olie. Halveer de avocado's,schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schillen en maak er een puré van. Vermeng de avocadopuré met de mayo,2 theel. Citroensap en créme frâiche,maak op smaak met peper en zout. Snijd het vruchtvlees van de resterende avocado's in kleine blokjes besprenkel ze met citroensap. Presentatie:. Verdeel de sla als een groot bed over de bodem van een lage ronde schaal. Besprenkel de sla met de dressing. Schep de avocadoblokjes als een bergje in het midden van het slabed. Schik de garnalen bestrooid met peterselie en de tomaten met het bosuitje met de surimi rondom. Presenteer de avocadosaus erbij in een schaaltje met licht geroosterd wit brood.
Receptnummer: 13640 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Stond bij ons in de krant wat aan gepast. Heerlijk als het wat warmer is,smaakt goed! ! ! !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept