Nieuws   Zoeken 

Savaga's maaltijdsalade met blauwe kaas en pijnboompitten
Ingredienten: (4 pers.):
rucola
lollo rosso
rode ui
blauwe kaas (danablu)
slagroom
pijnboompitten
oud wit brood
eventueel spekjes voor vleeseters
Bereiding:
Begin met het roosteren van de pijnboompitten, (noodzakelijk want onbehandeld kunnen ze giftig zijn) laat de slagroom en de kaas smelten in een pannetje, goed roeren. Naar eigen smaak peper of kruiden toevoegen. Laat de saus een btje indikken op laag vuur. Snij het witte brood in blokjes en bak ze aan alle kanten op hoog vuur met een klein btje boter of olie tot croutons. Leg de gewassen rucola en lollo rosso mooi op een bord, daarop rode ui, daarop de blauwkaasdressing en strooi de pijnboompitten en croutons eroverheen. Eet smakelijk!
Receptnummer: 13670 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
heerlijk en uitgesproken qua smaak, lekker met een goede rode wijn!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept