Nieuws   Zoeken 

Tine's gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
Ingredienten: (4 pers.):
4 kabeljauwfilets 150 gr.elk
4 tomaten
4 teentjes knoflook
3 eetl.bloem
5 eetl.fijngeknipte bieslook
3 eetl.paneermeel
4 eetl.olie
zout en peper
50 gr.boter.
Bereiding:
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de filets af onder de koude kraan en dep ze droog. Meng in een diep bord de bloem met 4 eetl. Bieslook en 3 fijngehakte teentjes knoflook. Wentel de kabeljauw door het bloemmengsel zodat ze helemaal bedekt zijn. Was de tomaten en snijd de kapjes eraf. Meng het paneermeel met 2 eetl. Olie en de rst van de bieslook en de knoflook. Bedek de tomaten met het paneermengsel en zet de tomaten in een ovenvast schaaltje,bestrooi ze met wat peper en zout. Zet de tomaten 5 min. Onder de hete grill. Smelt de boter en de rest van de olie in een ruime koekepan op een matig vuur. Bak de kabeljauwfilets op een matig vuur aan beiden kanten bruin en gaar 6 min.
Receptnummer: 13683 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Presenteer de kabeljauw met de tomaatjes en gebakken aardappelen.
Dit is een recept van "Tijd voor Vis". Héél lekker, de tomaatjes kan je overal bij eten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept