Ingredienten: (4 pers.):
Voor 15 stuks:
7 gr gedroogde gist
1/2 tl suiker
1 tl bloem
65 ml warm water
1 tl zout
560 gr bloem
extra
3.3 dl lauwe melk
1 ei losgeklopt
40 gr gesmolten boter | Bereiding:
Bestuif 2 bakplaten van 32 x 28 cm met bloem. Roer gist, suiker, bloem en water in een kommetje glad. Zet het mengsel afgedekt met plasticfolie 10 min. Op een warme plaats tot het schuimig is. Zeef het zout en de extra bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden; voeg het gistmengsel, de melk, eieren en boter in een keer toe. Meng met een mes. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad; kneed het in 2 min. Tot een glad deeg. Vorm een bal en leg de bal in een grote met olie ingevette kom. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie 1,5 uur op een warme plek rijzen. Verwarm de oven voor op 190 gr C. Kneed het deeg nog eens 2 min. Rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek met een vorm van 8 cm rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op de bakplaten. Bedek ze met plasticfolie en zet ze 10 min. Op een warme plek. Bak de muffins 15 min. ; keer ze na 7 of 8 min. Om. Laat ze op een rooster afkoelen. |