Ingredienten: (4 pers.):
Voor 12 grote of 36 kleine muffins:
100 ml lauwe melk
1/2 lepel verse gist
250 gr bloem
1 tl zout
40 gr boter
1 ei
pizzakruiden
50 gr ui
1 eetl olijfolie
50 gr salami of ham
50 gr champignons
50 gr geraspte Goudse kaas
beetje boter of margarine om in te vetten
| Bereiding:
Oven voorverwarmen: 200 gr C; gasstand 3-4; hetelucht 180 gr C. Melk en 1 eetl lauwwarm water met elkaar mengen en de gist daar in oplossen. De bloem zeven; met zout, boter, ei en pizzakruiden door de gist heen roeren. Het geheel met een garde tot een gladde massa roeren. Het deeg 35 min. Afgedekt laten rusten. De ui pellen en snipperen in kleine stukjes. De olijfolie verhitten en de gesnipperde ui fruiten. De salami of ham in kleine stukjes snijden. De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Zodra het deeg voldoende gerezen is(dwz in volume verdubbeld), de ingrediƫnten en de helft van de kaas met een garde door het deeg roeren. 12 of 36 balletjes van het deeg maken en in de ingevette muffinvorm leggen. De rest van de kaas er overheen strooien. De muffins 20 a 25 min. Bakken. Uit de oven halen en 3 a 4 min. Laten afkoelen. Dan pas uit de vorm. Halen. |