Nieuws   Zoeken 

Giuli’s rabarber-perzik-abrikozenjam (voor agnes)
Ingredienten: (12 pers.):
500 g rabarber (schoon gewicht)
250 g perziken (schoon gewicht)
250 g abrikozen (schoon gewicht)
1 zakje Opekta 2 op 1
500 g suiker
Bereiding:
De rabarber wassen, droogdeppen, in stukjes snijden en wegen. De perziken en de abrikozen wassen, goed uit laten lekken, halveren en ontpitten. Het vruchtvlees in kleine stukjes snijden en voor beide vruchten apart wegen. De verschillende soorten vruchten in een pan mengen. Het zakje Opekta 2 op 1 met 2 eetlepels van de suiker mengen en dit mengsel door de vruchten roeren. Het geheel al roerend aan de kook brengen en er vervolgens de rest van de suiker aan toevoegen. De massa nu nog precies 1 minuut al roerend koken. De pan van het vuur nemen en de kokendhete vruchtengelei in schone potten gieten. De potten tot de rand toe vullen, meteen afsluiten met een deksel, omkeren en 5 minuten op het deksel laten staan.
Receptnummer: 13765 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
overgenomen uit het boek: Inmaken van Ria van Eijndhoven
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept