Ingredienten: (4 pers.):
250 gr rundergehakt
3 gemberbolletjes(stemgember)
100 gr tauge
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
1 rode paprika
200 gr pindakaas met nootjes
1/2 blik kokosmelk(een blik is 400 ml)
400 gr rijst(witte en/of zilvervliesrijst)
1 eetl ketjap manis
1 tl sambal
olijfolie
zout en peper
| Bereiding:
Ui en knoflook fijnsnijden.
Prei, paprika en gemberbolletjes snijden, niet te fijn.
Gehakt rul bakken met weinig olijfolie.
Het gehakt even apart houden.
Daarna de rijst koken(zie verpakking).
Pindasaus maken: ui bakken met wat olijfolie(niet bruin laten worden), pindakaas en kokosmelk toevoegen. Breng de saus aan de kook en laat iets indikken, daarna ketjap en sambal erbij. Als het te dik wordt wat water toevoegen.
De groenten en gember roerbakken met wat olijfolie, niet te lang zodat het knapperig blijft, op het laatst de tauge erbij doen.
Op smaak brengen met zout en peper.
|