Lydia's Avocadosalade met garnalen en tomaat
Ingredienten: (4 pers.):
sap van 1 limoen of citroen
6 eetl olijfolie
1 rode ui in dunne ringen
4 tomaten
2 rijpe avocado's(ik nam er maar één;= 10 khd!)
15 gr grofgehakte verse peterselie(of koriander als je dat lust)
200 gr gekookte garnalen
Bereiding:
Maak een dressing van het sap en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe en leg er de uienringen in.
Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd ze in dunne partjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de tomaten, avocado, garnalen en peterselie door de dressing en de ui.
Zet de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Variatie:
Neem ham(eventueel + spek) in plaats van garnalen.
Receptnummer: 13793 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Stond in het tijdschrift Vriendin.

Met Pasen heb ik deze heerlijke salade gegeten als voorgerecht, maar je kunt het ook als lunchgerecht eten of serveren bij een buffet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept