Nieuws   Zoeken 

Noedels eenpans-roerbak
Ingredienten: (0 pers.):
250 g speklappen in reepjes *
1 sjalot (of uitje) heel fijn gesnipperd
1 teen knoflook heel fijn gesnipperd
half rood pepertje gesnipperd (kan weggelaten of minder)
1 flinke theelepel gemberpoeder
2 el licht soyasaus (géén ketjap)
1 el rijstwijn of sherry
ca 3 ons waspeen, schoongemaakt en in dunne plakjes
1 prei, in dunne ringetjes
1 bakje taugé 250 g
handje selderijblad, gehakt
scheut olijfolie
pakje tibetaanse noedels 250 g (Wereldwinkel en sommige supermarkten die Fair Trade verkopen)
paar sprietjes bieslook

* reepjes kip kan ook, neem dan dijbeenfilet, blijft sappiger dan borstfilet
* of garnalen, dan pas op het eind toevoegen en marineren overslaan
Bereiding:
Spekreepjes met sjalot, knof, pepertje en gemberpoeder marineren in soyasaus + rijstwijn. Liefst een paar uurtjes, eventueel hele dag als dat beter uitkomt.
Olie in een wok of hapjespan heet laten worden, vlees paar minuten roerbakken. Pas op voor spatten! Wortel er twee minuten bij. (Tot zover kan je het van tevoren klaarmaken).
Prei er door scheppen.
In die tussentijd noedels in een pan kokend water in 3-4 minuten bijtgaar koken.
Taugé, selderij en noedels door het vlees/groentemengsel scheppen en nog even goed doorwarmen. De groente moet lekker knapperig blijven. Bieslook er overheen knippen.
Receptnummer: 13810 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Als je het minder pittig wil hebben laat je de rode peper weg, of je neemt minder, of je voegt het pas na het marineren toe; dan trekt het pittige minder in het vlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept