Nieuws   Zoeken 

Hawaïrijst
Ingredienten: (4 pers.):
250 g rijst
1 rode paprika
1 grote ui
2 blikjes tonijn naturel (a 200 g)
1 blik ananasstukjes op zware siroop (567 g)
2 takjes peterselie
2 takjes tijm
2 eetlepels olie
1 blikje tomatenpuree (140 g)
zout en peper
150 g geraspte belegen kaas (zakje)
boter om in te vetten
Bereiding:
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen. Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden. Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen. Kruiden fijnhakken.
In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken. Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken. Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat. Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
Ovenschaal(inhoud 2 liter) invetten. Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem. Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas. Zo nog een laag maken. Tot gebruik afgedekt bewaren.

Oven voorverwarmen op 220 °C. Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.
Receptnummer: 13811 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Dit is een echt Australisch gerecht waarvan het recept op de site van ah stond. De voorbereidingstijd van 30 minuten is niet meegerekend.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept