Nieuws   Zoeken 

Lydia's Gado-Gado (van Emmy)
Ingredienten: (4 pers.):
4 eieren
750 gr rundergehakt of h.o.h.
olijfolie of boter
2 kleine uien
2 teentjes knoflook
laos
sambal oelek
zout
ketjap manis
rijst
400 gr sperzieboontjes
bloemkool
bakje taugé
klein wit kooltje
pinda saus
gebakken uitjes(gedroogd)
Bereiding:
-Eieren 10 minuten koken, daarna doormidden snijden, ieder 2 halve eieren.
-Gehaktballetjes draaien(niet te klein) en braden in boter of olijfolie tot ze wat bruin zijn, dan uit de pan halen.
Nog wat olie of boter in de pan erbij doen en de uien fruiten met de knoflook;
laos, sambal en zout toevoegen, als laatste de ketjap erbij, en goed door elkaar roeren. Doe nu de gehaktballetjes erbij en ca. 10 minuten laten sudderen.
-Rijst koken.
-Groenten (sperzieboontjes, bloemkool, taugé, witte kool) “beetgaar”koken.
-Pindasaus zelf maken of uit een een potje.

Alles op een grote schaal doen en het geheel afmaken met gebakken uitjes.
Rijst en pindasaus apart erbij serveren.
Receptnummer: 13814 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
In plaats van pindasaus kun je ook de echte Gado-Gado saus maken met behulp van Boemboe Gado Gado Speciaal(500 gr poeder in zak) van het merk Kokki Djawa.
Dan 250 gr poeder mengen met 250 ml water en al roerend aan de kook brengen. Super-lekkere saus!!! Zie hiervoor ook www.vanka-kawat.nl

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept