Nieuws   Zoeken 

Gevulde courgette met tonijn
Ingredienten: (2 pers.):
Courgette(s)
Tonijn in olie (blik)
Tomato Frito
Ui
knoflook
(punt-)Paprika (rood)
Pimenton de la Vera
(=gerookt paprika poeder)
Graspte kaas (30+)
Bereiding:
Halveer de cougette(s) en hol deze uit
(met een parisienneboortje, ziet er leuk uit!) en bewaar het vruchtvlees.
Overige groenten brunoise snijden, (in kleine blokjes/dobbelsteentjes) knoflook persen
Tonijn uitlekken (Let op: olie opvangen)
en uit elkaar trekken met een vork,

Zet de oven aan (180'c) en een pan water op (met zout!)
Als het kookt gaan de courgetteschillen hier 2 min in, daarna spoelen met koud water.
Pan op hoog vuur, de (opgevangen) olie in de pan en paprika/ui/knoflook bakken, vruchtvlees erbij. tot alles zacht is.
3 el tomato frito, en verwarm de tonijn mee.
Strooi er nu 1 tl. Pimenton bij, en schep het geheel om, er komt een heerlijk "rook aroma" vrij. Hiermee gaat dit gerecht ineens naar een ander nivo.

Vul nu de schillen met het mengsel. Strooi de kaas erover, en dan 10 min in de oven. Klaar!
Receptnummer: 13825 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Spike-4142
Opmerking:
Serveer met Rijst.

Vervang tonijn door Kip(filet) Marineer dit eerst: olie en een beetje pimenton, leg de kipblokje hier in.
Of...Maak het gewoon Vegetarisch!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept