Ingredienten: (4 pers.):
4 appels
slagroom (liefst 2 bussen)
snufje kaneel
8 eetlepels bruine
basterdsuiker
4 zakjes vanillesuiker | Bereiding:
neem 2 zakjes vanillesuiker, de bruine basterdsuiker en het snufje kaneel. doe het in een bakje, voeg slagroom toe. doe het op de hoogste stand 1 1/2 minuut. snij de appels op in schijfjes. leg ze leuk neer op een schoteltje. (bij grote appels is een klein bord ook handig) strooi de andere vanillesuiker er overheen. als het suikerprutje klaar is laat je het afkoelen*. neem goed veel slagroom in een bak, en doe het een minuut op de hoogste stand in de magnetron, tot het vloeibaar word. doe de syukjes appel 1 3/4 minuut in de magnetron, ook weer op de hoogste stand. doe als het klaar is het suikerprutje eroverheen en toto slot de vloeibare slagroom**
LET OP!!! HET IS HANDIG ALS JE VOOR IEDER SCHOTELTJE APPEL EEN APART BAKJE GEBRUIKT!!! |