Nieuws   Zoeken 

Victorine's yoghurtsausje voor over de aardbeien
Ingredienten: (8 pers.):
1 liter (volle Boeren)yoghurt
1 pakje of bekertje slagroom
1 1/2 à 2 eetlepels kristalsuiker
1 à 2 doosjes aardbeien(à 500 gram)
Extra nodig:
schone theedoek zonder wasverzachter
Bereiding:
Maak een schone theedoek goed nat in het midden en leg die over een zeef. Hang de zeef boven een deegkom of kookpan. Giet de yoghurt in de theedoek, dek af met een (los)deksel of wat plastifolie en laat nu een nachtje uitlekken in de koelkast.
De volgende dag het uitgelekte vocht weggooien en de dikke yoghurt in de deegkom of kookpan over doen. Voeg het pakje of bekertje ONGEKLOPTE slagroom en 1 1/2 à 2 eetlepels suiker naar smaak toe. Goed door elkaar mengen.
Was de aardbeien en haal de kroontjes er af.
Doe een flinke klodder van het sausje over de aardbeien en smullen maar.
Receptnummer: 13838 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10+nacht min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Dit sausje is ruim voldoende voor 2 doosjes aardbeien. Zo heb je 2 dagen na elkaar een makkelijk en lekker toetje.
Het kan ook met gewone magere yoghurt maar dan wordt het sausje iets minder dik.
Tip: Maak het voor 4 personen toch klaar met 1 liter yoghurt, dan heb je voldoende voor 2 dagen en moet je geen extra theedoek gebruiken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept