Victorine's spaghetti
Ingredienten: (3 pers.):
Spaghetti(65 70 gram per persoon)
Gemengd gehakt 100 125 gram per persoon
Olijfolie om te bakken
250 gram champignons
1 grote ui
Peper en zout
1 1/2 pakje Heinz Tomato Frito(zijn pakjes van 350 gram)
1/2 pakje Alpro Soja Cuisine(zijn pakjes van 250 ml)
Italiaanse kruiden of bv basilicum en/of oregano en /of tijm
Zakje geraspte kaas 300 gram
Bereiding:
Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in 11 minuten in ruim voldoende kokend water met een beetje zout. Giet de spaghetti af. Eventueel kun je een beetje olijfolie door de spaghettislierten doen om plakken te voorkomen. Voeg ook peper en zout toe(en eventueel wat roomboter).
Ondertussen de champignons schoonmaken en in plakjes snijden en de ui snipperen.
Bak het gehakt rul in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg champignons en uisnippers toe en bak tot alles gaar is. Daarna ook de Tometen Frito, Alpro Soja Cuisine en de kruiden toevoegen en nog even doorwarmen.
Serveer de saus apart bij de spaghetti of meng de saus erdoor.
Als laatste geraspte kaas naar smaak er over strooien.
Receptnummer: 13839 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
65 70 gram spaghetti is volgens Sonja Bakker voldoende, maar je kunt de hoeveelheid natuurlijk aanpassen aan grotere of kleinere eters. Als je met 4 personen bent neem dan een groter bakje champignons van 400 gram en eventueel een ui extra.
Variatie: bak spekreepjes/blokjes mee.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept