Nieuws   Zoeken 

Babi Ketap van speklappen,
Ingredienten: (4 pers.):
**1 kilo speklappen**
Olijfolie
3 teentjes Knoflook en/of
Knoflookpoeder
Sambel oelek of Lombok
Geraspte Gemberwortel en
Gemberpoeder

Ketjap Manis
Beetje Suiker
scheutje Azijn
2 maggi blokjes.
Scheutje water
Bereiding:
Speklappen in smalle stukjes snijden.

Olijfolie verhitten in een Wok, sambel of Spaanse pepers en knoflook meebakken.
Dan het vlees erin en extra bestrooien met een beetje knoflookpoeder en gemberpoeder.
Stukje geraspe gemberwortel toevoegen 1a2 cm (kun je in vriezen) en makkelijk te raspen.

Babi Ketjap afmaken:
Ketjap Manis, suiker en Maggi blokjes in een kopje met warm water mengen en toevoegen...zie boven.
Scheutje azijn en proeven naar eigen smaak.

Selamat Makan.
Receptnummer: 13840 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10a15 min. | Meer recepten van: William
Opmerking:
De pittigheid naar eigen smaak bereiden.
Ik gebruik zelf Lombok (spaanse pepers) voor de Babi Ketjap.
Wat de echte smaak betreft...speklappen zonder zwoerd.

Komkommer in een zoet&zuur dressing is erg lekker bij de Babi Ketjap.
Maar dat laat ik aan U over...

Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept