Mirjam's Rijst-ratatouille met ham en Mon Chou
Ingredienten: (4 pers.):
1 groene paprika
1 rode paprika
1 aubergine
1 courgette
1 ui
2 knoflookteentjes
5 eetlepels zonnebloemolie
1 pak (500 gram) gezeefde tomaten
1 kippebouillontablet
2 theelepels provencaalse kruiden
(vers gemalen) peper
300 gram rijst
100 gram Mon Chou
250 gram ham in blokjes
2 eetlepels gesnipperde peterselie
Bereiding:
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadbollen en snijd het vruchtvlees in stukjes. Maak de aubergine en de courgette schoon en snijd ze in stukje van ca. 3 cm. Pel en snipper de ui en de knoflook.
Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes paprika en de uit-knoflooksnippers ca. 3 minuten; voeg de stukjes aubergine en courgette toe en roerbak de groenten nog ca. 3 minuten.
Voeg de gezeefde tomaten, de verkruimelde bouillontablet, de kruiden en peper naar smaak toe en breng het geheel aan de kook; roer de rijst en 1,5 dl water door het groentemengsel en laat de rijst, afgedekt, in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
Snijd intussen de Mon Chou in kleine stukjes
Roer de hamblokjes, de stukjes Mon Chou en de peterselie door de rijst-ratatouille en serveer direct.

Bij mij werd het vrij droog, ik heb er tussendoor wat water bij gedaan, meer gezeefde tomaten is misschien een optie.
Na 20 min. was de rijst nog niet helemaal gaar.
De Mon Chou is lastig te snijden omdat het zacht is, ik heb het niet door het gerecht gedaan, maar op tafel gezet.
Receptnummer: 13850 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Eenpansgerecht uit het boekje "Rijst als basis" van Het Nederlands Zuivelbureau.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept