Nieuws   Zoeken 

Mediterraanse pie
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. rundergehakt
1 pakje bladerdeeg (à 10 st.)
2 knoflooktenen
potje zwarte olijven zonder pit
1 rode paprika
1 ui
zakje Mediterraanse of Griekse kruiden (zelf gebruikte ik “Spice ’n grill kruidenmelange Griekenland” van Verstegen)
zout
Bereiding:
Oven voorverwarmen (kijk op het pakje bladerdeeg voor de temperatuur). Leg de bladerdeeg plakjes los van elkaar op 2 met bakpapier beklede bakplaten.

Gehakt met wat zout mengen en rul bakken in een hapjespan. Knoflooktenen persen en bij het gehakt doen. Paprika en ui in stukjes snijden en een aantal olijven (naar smaak) halveren, doe dit bij het gehaktmengsel. Als laatste een flinke hoeveelheid van de kruiden toevoegen.

Leg op 4 plakjes bladerdeeg wat van het mengsel, hou de randjes vrij. Maak de randen vochtig met wat water en bedek de plakjes met 4 andere plakjes bladerdeeg, druk goed de randen aan. De laatste 2 plakjes beleg je voor de helft met het gehaktmengsel, daarna de randjes bevochtigen en dubbelvouwen, ook goed de randen aandrukken. Dan een half uurtje in de oven en klaar!
Receptnummer: 13862 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: kaatje176
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept