Nieuws   Zoeken 

Spruitjes Crèmesoep met crème fraïche
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram spruitjes
5 dl gevogeltebouillon
1 theel. knoflook
2 theel gemberpuree
2 mespuntjes rode peperpuree
100 gram crème fraïche
4 sneetjes roggebrood
peper en zout
Bereiding:
Haal met een mesje het kontje en de buitenste blaadjes van het spruitje.
Kook de spruitjes in kokend water met zout, beetgaar.
Laat de spruitjes afkoelen.
Maak de koude spruitjes fijn(in de keukenmachine of met de staafmixer) met de knoflook, gember, peper en de bouillon.
Voeg de crème fraïche toe en laat de keukenmachine of staafmixer nog even draaien zodat de crème fraïche goed door de soep heen mengt.
Breng de soep tegen de kook(Let op: niet laten koken!).
Peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveren met roggebrood.
Receptnummer: 13875 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Tip: Voeg aan de soep blokjes gerookte ham of garnaaltjes toe.

Recept stond op een zakje spruitjes van C1000.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept