Ingredienten: (2 pers.):
500 gram spruitjes
3 theel. Provencaalse kruiden
2 theel. knoflook
3 stuks fijne witte uien
2 stuks speklappen
400 gram voorgekookte aardappeltjes
2 dl. gevogeltebouillon
2 theel. gemberpuree
peper en zout
olie om in te bakken
| Bereiding:
Snij het kontje van de spruitjes en snij ze in de lengete richting in plakjes.
Snij de uien in blokjes en de speklappen in stukken van 2 cm en maak de knoflook fijn.
Bak de reepjes speklap met de uien, knoflook en de kruiden, 4 minuten in een beetje olie.
Voeg de spruitjes toe en bak deze mee voor 3 minuten.
Voeg de aardappeltjes, gemberpuree en de bouillon toe.Voeg peper en zout naar smaak toe en laat dit 3 minuten zachtjes garen, met de deksel op de pan.
Let op: goed in de pan blijven roeren. |