Ingredienten: (2 pers.):
100 gram Puy linzen
50 g gerookt spek
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 gedroogd pepertje
1 kruidnagel
3 gekneusde jeneverbessen
1 laurierblad
Als je de linzen als hoofdgerecht eet de hoeveelheden verdubbelen. | Bereiding:
Het is het lekkerst als je dit een dag tevoren voorbereidt, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
Spekjes met sjalotje zachtjes uitbakken. Knoflook even meebakken. Laurierblad + theeei met daarin jeneverbessen, pepertje en kruidnagel in de pan. Linzen er bij met twee keer het volume koud water. Op zacht vuur aan de kook laten komen. Even doorkoken en vuur uit.
Volgende dag in ca 20-30 minuten gaar koken. Als het dreigt droog te koken natuurlijk water bijvullen, maar het moet geen soep worden.
Laurierblad en theeei er uit vissen.
Lekker met een groene salade.
|