Nieuws   Zoeken 

Marjolijn's linzen
Ingredienten: (2 pers.):
100 gram Puy linzen
50 g gerookt spek
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 gedroogd pepertje
1 kruidnagel
3 gekneusde jeneverbessen
1 laurierblad

Als je de linzen als hoofdgerecht eet de hoeveelheden verdubbelen.
Bereiding:
Het is het lekkerst als je dit een dag tevoren voorbereidt, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.
Spekjes met sjalotje zachtjes uitbakken. Knoflook even meebakken. Laurierblad + theeei met daarin jeneverbessen, pepertje en kruidnagel in de pan. Linzen er bij met twee keer het volume koud water. Op zacht vuur aan de kook laten komen. Even doorkoken en vuur uit.
Volgende dag in ca 20-30 minuten gaar koken. Als het dreigt droog te koken natuurlijk water bijvullen, maar het moet geen soep worden.
Laurierblad en theeei er uit vissen.
Lekker met een groene salade.
Receptnummer: 13881 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Echte Puy linzen zijn voor dit soort gerechten het geschikst, omdat ze niet stuk koken. Niet te verwarren met Dupuis linzen. Die lijken er wel op en zijn ook lekker, maar het is toch niet the real thing..
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept