Nieuws   Zoeken 

Australische lamingtons
Ingredienten: (0 pers.):
4 eieren op kamertemperatuur, gesplitst
145 gram fijne kristalsuiker
30 gram bloem
30 gram maïzena
40 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels cacaopoeder

Voor het glazuur:
375 gram poedersuiker
60 gram cacaopoeder
90 gram roomboter in kleine blokjes
1 eetlepel oploskoffie
270 gram geraspte kokos
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier.
Klop met de mixer de eiwitten tot zachte, schuimige pieken. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot de suiker is opgelost en het eiwit dik en glanzend is. Voeg de eidooiers toe en klop goed. Zeef de bloem, maïzena, bakmeel en cacaopoeder en schep dit voorzichtig door het eimengsel.
Schenk het mengsel in het bakblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 20 minuten tot hij terugveert als je hem even indrukt. Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en vervolgens op een rooster. Snij de cake in blokjes van 3 centimeter.

Voor het glazuur: zeef de poedersuiker en cacaopoeder en roer de boter en het koffiepoeder erdoor met 185 ml kokend water. Roer tot het een glad mengsel is.

Afwerking: strooi de kokos op een bord. Doop de blokjes cake met behulp van 2 vorken in de chocoladeglazuur en rol ze daarna door de kokos. Leg ze op een rooster om te drogen. Laat ze minstens een uur staan voor het serveren.
Receptnummer: 13882 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
De lamingtons worden vaak doorgesneden en besmeerd met dikke room of jam. Ze komen uit Australië maar ze worden ook veel gegeten in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Het recept stond in de krant.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept