Nieuws   Zoeken 

Marjolijn 's Pastinaak chips
Ingredienten: (2 pers.):
ca 500 g pastinaken
zout
frituurolie
Bereiding:
Pastinaken goed schoonboenen.
Bladaanzet wegsnijden. Het dikke deel van de knollen in mooie schijfjes schaven. (Gebruik de rest voor een stamppotje.)
Frituurolie verhitten tot 170 ̊C.
Chips in porties van ca 100 g 1,5-2 min frituren. Op het laatst alle chips nog even in de pan om warm en krokant te worden. Laat ze niet bruin worden, dan worden ze bitter.
Goed uit laten lekken op keukenpapier en met zout bestrooien.
Lekker als bijgerecht of borrelhapje.
Receptnummer: 13887 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: bethbeder
Opmerking:
Doe niet te veel chips tegelijk in de pan, dan blijven ze slap.
Wij eten dit graag als groente bij kipkluifjes; lekker met je handen eten!
Ik denk dat zelfs kinderen die weigeren groente te eten hiervan zullen smullen, zeker als ze met hun handjes mogen eten!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept