Nieuws   Zoeken 

Spaghetti met ribeye en broccoli
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram broccoli, in fijne roosjes
2 Ribeye steaks a 600 gram
400 gram spaghetti
4 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, in ringen
2 eetlepels olie
zout en peper
2 eetlepels bruine suiker
850 ml. gepelde tomaten
4 eetlepels wijnazijn
75 ml. koude koffie
3 theelepels kappertjes
suiker
aluminiumfolie
Bereiding:
Dep de rib eye steaks droog. Verhit 1 eetlepel olie in koekenpan of hapjespan en bak hierin het vlees rondom aan. Breng op smaak met zout en peper en haal het vlees weer uit de pan. Vlees warmhouden in aluminiumfolie. Kook de spaghetti zoals op de verpakking staat aangegeven. Voeg 5 minuten voor de spaghetti gaar is, de broccoli er aan toe. Laat deze in de laatste 5 minuten meegaren.

Ondertussen het bakvet van de rib eye steaks opnieuw verhitten. Uien en knoflook hierin glazig bakken en de basterdsuiker toevoegen. Laat de suiker kort karameliseren. Blus dit met de tomaten, de azijn en de koffie. Druk de tomaten met een spatel kapot terwijl ze garen. Druk de kappertjes iets stuk en doe ze bij de saus. Laat alles nog 5 minuten doorkoken en breng dan op smaak met zout, peper en suiker.

Snijd het gare vlees in plakken. Giet de spaghetti af en doe samen met de saus en een eetlepel suiker terug in de pan. Meng het geheel goed. Daarna verdelen over 4 borden. De vleesreepjes erover verdelen en direct serveren.
Receptnummer: 13898 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: LekkerTafelen
Opmerking:
Vijf verse ingrediƫnten, de rest staat waarschijnlijk al in je keukenkastje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept