Nieuws   Zoeken 

Barbara's Provencaalse runderstoofschotel uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
1 kleine ui
1 teen knoflook
2 eetlepels boter
350 gram sukadelappen of riblappen
zout, peper
zak provencaalse roerbakgroente (400 gram)
provencaalse kruiden
2 laurierblaadjes
250 ml. gezeefde tomaten
150 ml. water
fijngesneden peterselie
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 165 graden. Ui en knoflook snipperen en sukadelappen in stukken snijden.
Ui en knoflook even fruiten in de boter. Vlees bestrooien met zout en peper, bij de ui voegen en snel rondom bruin bakken. Groente en kruiden toevoegen en 2 minuten meebakken. Iets laten afkoelen en gezeefde tomaten en water erdoor roeren. Het mengsel overdoen in een ovenschaal en de laurierblaadjes erin leggen. Schaal afdekken met deksel of aluminiumfolie en 2 uur in de oven zetten. De stoofschotel op smaak brengen met zout en peper, over 2 diepe borden verdelen en bestrooien met de peterselie.
Receptnummer: 13900 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 135 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Een kwartiertje werk en dan 2 uur in de oven. Lekker met meergranenstokbrood met kruidenboter of smeerkaas.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept