Nieuws   Zoeken 

Sandra's gehakt met een Thais tintje
Ingredienten: (4 pers.):
-250 gr langkorrelrijst
of Thaise geurige rijst
-1 el plantaardige olie
-1 ui gehalveerd en in plakken
-1 teentje knoflook,gehakt
-1 rode paprika in stukjes
-450 gr kalkoen of varkensgehakt
-1/2 tl chilipoeder
-175 ml kippenbouillon
-2 tl maizena
-2 el sojasaus (dark soy uit toko)
-handje verse basilicum plus
extra om te garneren
-zout en peper
Bereiding:
1: Kook de rijst volgens de verpakking.

2: Verhit ondertussen de ui in de pan met olie in 3-4 min goudbruin, voeg paprika en knoflook toen en bak 4 min mee.
Voeg dan het gehakt en de chilipoeder toe en bak in 3 min bruin.
Voeg al roerend de bouillon toe, breng aan de kook en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

3:Roer de maizena los met 1 el water en roer dit samen met de sojasaus tot een gladde massa.
Voeg het toe aan de pan en roer het tot alles lichtgebonden is.
Breng op smaak met zout en peper en voeg het basilicumblad toe.
Giet de rijst af, schep de rijst op de borden daarop het Thaise gehakt en garneer met wat verse basilicumblaadjes.
Receptnummer: 13906 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: zandra
Opmerking:
Uit het boek van tv-kok Ainsley Harriott.
Lekker met bv broccoli en pandanrijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept