Nieuws   Zoeken 

Stoofpotje van varkenshaasje
Ingredienten: (4 pers.):
- 1 varkenshaasje
- 1 dikke ui
- 2 grote wortelen
- 250 gr. champignons
- blik tomatenstukjes
- knorr bouillonketeltje of mager bouillonblokje
- peper / muskaat
Bereiding:
- Snij het vlees in schijfjes van 3 cm. en bak het aan alle kanten bruin in hete boter of olie. Gebruik een hoge kookpot
- Snij de ui en de wortelen in brunoise, de champignons in schijfjes en voeg alles toe aan het vlees.
- Overgiet het geheel met de tomatenblokjes + een halve kop water
- Roer goed om en kruid met peper en muskaat. Voeg het bouillonketeltje toe (of verkruimel het bouillonblokje).
- Zet het deksel op de pot en laat het geheel stoven gedurende 30 à 45 min.
- Dien op met natuuraardappelen of puree
Receptnummer: 13907 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 à 45 min. | Meer recepten van: Miavs
Opmerking:
Dit gerecht kan gemakkelijk de dag voordien bereid worden en kan ook gemakkelijk ingevroren worden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept