Ingredienten: (2 pers.):
4 drumsticks of kipkarbo of 2 kippenbouten
klontje boter
1 sjalotje
4 flinke takjes (verse) dragon
zout
room (kookroom, crème fraiche, of slagroom)
[scheutje witte wijn]
| Bereiding:
Klontje boter laten smelten in een pan waar de kipstukken naast elkaar in passen.
Sjalotje snipperen en in de boter zachtjes laten bakken, niet bruin laten worden.
Van de takjes dragon de zachte topjes afhalen en apart houden. De takjes op de sjalot in de pan leggen. De kipdelen met wat zout bestrooien en op de dragon zachtjes braden / stoven. Het is de bedoeling dat ze niet bruin worden. Afblussen met een scheutje witte wijn of water.
Wanneer de kip gaar is (30-45 minuten) de takjes uit de pan halen. Je kunt ook de blaadjes er uit vissen, maar mij storen die niet. Het vocht eventueel iets inkoken.
De blaadjes van de achtergehouden dragon plukken.
De saus afmaken met een flinke scheut room. Proeven op zout en eventueel peper. Even goed doorwarmen en laten binden. De verse dragon erdoor roeren.
|