Ingredienten: (2 pers.):
2 kalkoenfilets
zout, peper
50 gram boter
1 dl. vers en gezeefd sinaasappelsap
½ teentje knoflook
¼ theelepel ketoembar
¾ dl. witte wijn
½ klein bekertje crème fraiche
½ theelepel suiker | Bereiding:
Kalkoenfilets inwrijven met zout en peper. ½ eetlepel boter achterhouden. In de rest van de boter de kalkoenfilets rondom bruin bakken. ¼ dl. sinaasappelsap erbij schenken en de kalkoen met het deksel schuin op de pan gaar stoven. Kalkoen uit de pan halen en warm houden in aluminiumfolie. Bakvet weggooien. Achtergehouden boter aan aanbaksels toevoegen en de knoflook erboven uitpersen. Ca. een minuut zachtjes bakken. Ketoembar, wijn en rest van sinaasappelsap toevoegen en aanbaksels losroeren. Op hoog vuur tot de helft laten inkoken. Crème fraiche erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en suiker. Kalkoenfilets op borden of een schaal leggen en de saus erover scheppen. |