Nieuws   Zoeken 

Rollade met andijvie uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
400 gram andijvie
1 varkensrollade
200 gram geraspte kaas
3 tomaten, in blokjes gesneden
50 gram zachte geitenkaas, in blokjes gesneden
3 eetlepels pijnboompitjes
400 gram snelkookrijst
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr C.
Verhit boter en/of olijfolie in een braadpan en bak de varkensrollade rondom bruin.
Voeg een kopje water toe en laat de rollade met het deksel op de pan in ca. 45 min. op lage temperatuur gaarstoven.
Haal de rollade uit de pan en kook het stoofvocht op hoge temperatuur al roerend in tot een iets dikkere jus.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kook de andijvie in een klein laagje water met eventueel wat zout in ca. 5 min. gaar.
Giet de andijvie af en meng met de tomaatblokjes, pijnboompitjes en zachte geitenkaas.
Doe de andijvie in een ingevette ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.Plaats de andijvieschotel ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is en een bruin korstje ontstaat.
Serveer de andijvie met de rijst, plakken rollade en jus.

Variatie:
Gebruik in plaats van geitenkaas, mozzarella of huttenkase.
Receptnummer: 13921 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Stond op een C1000 verpakking van gesneden andijvie
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept