Nieuws   Zoeken 

Gestoofde bleekselderij met gekookte aardappelen en schnitzel
Ingredienten: (4 pers.):
1 struik bleekselderij, schoongemaakt en in stukjes van 1/2 cm gesneden
750 gram (iets) kruimige aardappelen, geschild en in stukken gesneden
4 gepaneerde schnitzels
1 eetlepel kerriepoeder
zout
Bereiding:
Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar in een gesloten pan met ruim water zodat de aardappelen voor 1/3 onder staan en voeg eventueel zout toe.
Giet de aardappelen af en laat ze zonder deksel droog stomen op een lage temperatuur. Regelmatig schudden.
Kook de bleekselderij in een laagje water, met eventueel zout in ca. 15 min. beetgaar en giet af.
Smelt een klontje boter in een pan en stoof hierin de bleekselderij met de kerriepoeder in ca. 5 min. verder gaar.
Verhit boter of olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzels in ca. 5 min. per kant bruin en gaar.
Haal de schnitzels uit de pan en voeg een kopje water toe en roer dit tot een jus.
Serveer de bleekselderij met de gekookte aardappelen, schnitzel en jus.

Tip:
Meng stukjes bleekselderij door een salade. Ook lekker als snack bij de borrel.
Receptnummer: 13924 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: lydia
Opmerking:
Stond op een C1000 verpakking van bleekselderij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept