Nieuws   Zoeken 

Turkse kippensoep
Ingredienten: (4 pers.):
1½ liter kippenbouillon
300 gram blokjes kipfilet
125 gram rijst
4 eidooiers
1 citroen
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels boter
flinke theelepel paprikapoeder
Bereiding:
Breng de bouillon aan de kook, doe er de blokjes kipfilet en de rijst in en laat dit 30 minuten zachtjes koken. Pers de citroen uit. Roer de eidooiers los met het citroensap. Roer er een paar eetlepels hete bouillon door en giet dit langzaam al roerend in de rest van de bouillon. De soep laten binden maar niet meer laten koken. Roer de fijngesneden peterselie door de soep. Smelt intussen de boter zonder bruin te laten worden. Roer er het paprikapoeder door. Schep de soep in borden of kommen en giet er voorzichtig wat van de paprikaboter over voor het serveren.
Receptnummer: 13928 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept