Nieuws   Zoeken 

Surinaamse kippensoep
Ingredienten: (2 pers.):
1 ui
2 tomaten
1 Spaanse peper of een Madame Jeanette
1 kipfilet
1 eetlepel olie
1 kippenbouillontablet
250 gram gemengde groente, Chinese mix of roerbakmix
2 pimentkorrels
100 gram mihoen
ketjap of zout
Bereiding:
Maak de ui schoon en snijd hem klein. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Was de peper, maar houd hem heel. Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de kip bruin. Fruit de ui mee. Voeg ½ liter water toe met het kippenbouillontablet, de tomaten, de peper, de groente en de pimentkorrels en breng dit aan de kook. Kook de soep ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de mihoen mee volgens de gebruiksaanwijzing. Neem de peper uit de soep en maak de soep op smaak met wat ketjap of zout.
Receptnummer: 13929 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Van het voedingscentrum.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept