Nieuws   Zoeken 

Pittige Indische kippensoep
Ingredienten: (4 pers.):
2 kipfilets
1 kuipje boemboe ajam paniki
50 gram taugé
1 prei
2 teentjes knoflook
1 ui
2 hardgekookte eieren
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes en de prei in dunne ringetjes. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Was de taugé.
Fruit de ui en de knoflook in wat olie in de soeppan. Doe de kipblokjes en de boemboe erbij en voeg een liter water toe. Breng dit aan de kook en laat de soep een kwartiertje zachtjes koken. Schep de soep dan in voorverwarmde borden en leg in het midden de preiringetjes en taugé. Snij de eieren in de lengte doormidden en leg in elk bord op de groente een half ei met de snijkant naar boven
Receptnummer: 13930 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Makkelijk en snel klaar met een kuipje boemboe. De soep is tamelijk pittig, dus niet zo geschikt voor kleine kinderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept