Nieuws   Zoeken 

Romige venkelsoep
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote venkelknol of 2 kleine
1 kleine ui
3 eetlepels olijfolie
zout
125 ml. crème fraiche
750 ml. kippenbouillon
peper
Bereiding:
Snipper de ui en snij de venkel in stukjes. Bewaar het venkelgroen in een vochtig vel keukenpapier in de koelkast. Fruit in een soeppan de ui met wat zout enkele minuten in de olie, voeg de venkel toe en bak een paar minuten mee. Roer eerst de crème fraiche en daarna de bouillon erdoor en breng het aan de kook. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken tot de venkel gaar is. Pureer de soep en zeef hem boven een andere pan. Breng hem op smaak met peper. Verdeel de soep over 4 soepkommen. Snij het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.
Receptnummer: 13937 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: barbara
Opmerking:
Makkelijk om te maken, maar wel een heerlijke lichte soep als voorgerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept