Ingredienten: (3 pers.):
150 g gerookte spekblokjes
1 uit of sjalot gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 wortel, geschild en in blokjes
½ bos selderie, gehakt
300 g palmkool of savooiekool
1 blik tomatenstukjes 400 g
1 pot witte bonen in tomatensaus 340 ml
1 flinke tl salie
1 flinke tl venkelzaad
1 gedroogd pepertje
evtl 4 sneden stevig brood, geroosterd | Bereiding:
Spekjes in de soeppan zachtjes uitbakken. Als het spek erg mager is een beetje olijfolie toevoegen. Ui meestoven. Knoflook, wortel, selderie en salie toevoegen. Na een paar minuten de kool er door scheppen. Als deze een beetje geslonken is de venkelzaadjes en het pepertje (in een thee-ei) en de tomaten er bij doen. Tomatenblik 2 x met water er bij spoelen. Aan de kook brengen. [Als je de soep van tevoren maakt nu van de warmtebron halen en ca 15 minuten voor serveren zachtjes weer aan de kook brengen.]
Als de kool gaar is de pot bonen er bij, pot spoelen met warm water tot de soep de gewenste dikte heeft. Goed doorwarmen. Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.
|