Sylvia's restjes tomatensoep
Ingredienten: (2 pers.):
800/1000 gr. tomaten
1,5 - 2 liter water
peterselie
soepgroenten (ik had nog een zakje van een
soep met gedroogde groenten en kruiden)
1 prei
3 'struikjes' tagliatelli
peper en zout
1 tl sambal brandal
1,5 el bouillonpoeder
blender of staafmixer
Bereiding:
eerst een laagje water koken, daar de tomaten een voor een 10-15 seconden in leggen en weer uithalen. Als dat gebeurt is nieuw water opzetten en laten koken. Ondertussen de velletjes van de tomaten afhalen en ze ontkronen. De stukjes tomaat in de blender doen. Even blenderen zodat je een soort van tomatenpuree hebt. (het lekkerst is als je ze zo kort blendert dat er nog stukjes in zitten)
Bij het kokende water doen, tegelijkertijd met de in stukjes gebroken tagliatelli, gedroogde soepgroenten en de bouillonpoeder.
Even 7 minuten laten koken dan de sambal, prei (in ringetjes gesneden) en de peterselie erbij doen. Kruiden met zout en peper en evt. nog wat bouillonpoeder.
Verwarmen en lekker eten.
Receptnummer: 1395 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: sylvia de raat
Opmerking:
ik had geen verse soepgroenten in huis anders had ik dat gebruikt. Je kunt er ook nog appelmoes doorheen gooien. En ik heb natuurlijk een vegetarier in huis, maar balletjes gehakt is hier natuurlijk ook zalig doorheen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept