Ria's champignons met kaas-biersaus |
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. grotchampignons
100 gr. Limburgse kaas
150 gr. geraspte belegen kaas
2 dl Trappistenbier
1 el maizena
1 tl (of meer) mosterd
1 tl karwijzaad
50 gr. boter
1 mespunt peper
selderij | Bereiding:
Champignons schoonvegen, grote halveren.
Limburgse kaas in stukjes snijden.
Bier verwarmen, beide kaassoorten erdoor roeren. Blijven roeren tot kaas gesmolten is.
Maizena met 1 el koud water glad roeren. Al roerende zoveel maizena toevoegen tot gebonden saus ontstaat (eventueel saus zeven).
Mosterd en karwijzaad erdoor roeren.
Boter verhitten. Champignons 5 minuten zachtjes laten bakken. Af en toe omscheppen. Boven champignons peper malen. Selderij erboven fijnknippen.
Champignons door saus roeren. |
Receptnummer: 1477 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Ria |
Opmerking: Lekker als lunchgerecht met stokbrood. Ook lekker met rijst of tarly (de moeite van het proberen waard) en groene salade. Vooraf een kopje bouillon en toe mijn kwarktoetje. Eet smakelijk! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |