Nieuws   Zoeken 

Cafe de Paris kruidenboter van Petra
Ingredienten: (4 pers.):
0,6 dl. water
0,6 dl. witte wijn
0,2 dl. madeira
0,3 dl. citroensap
0,2 dl. worchestersaus
sjalotje
half teentje knoflook
half bosje gehakte peterselie
tl marjolein, tijm, dragon, rozemarijn en paprikapoeder
halve el peper en zout
2 stukjes ansjovisfilets
1 kilo boter het lekkerste is roomboter
Bereiding:
Alle ingredienten behalve de boter in een pan doen en even laten koken en met de staafmixer goed door elkaar mengen. Daarna koud laten worden.
De boter moet goed zacht zijn (niet smelten) om daarna met de mixer luchtig te kloppen. Doe de koud geworden ingredienten door de boter heen en meng dit goed door elkaar.
Doe een cakeblik bekleden met plastic-folie en doe hierin het botermengsel. Laat dit alles goed opstijven in de koelkast of vriezer. Je kunt wanneer de boter hard genoeg is er plakken van snijden en deze apart in plastic-folie invriezen. Zo heb je altijd kruidenboter bij de hand.
Receptnummer: 1489 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
Dit is een overheerlijk recept zowel voor op brood of gewoon om je vlees in te braden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept