Ingredienten: (4 pers.):
450 gr. entrecote a la minute (6 plakken greenfields)
1 el rode currypasta (pot a 200 ml, thai kitchen of zie mijn recept rode currypasta)
1 limoen
1 el vissaus (pot a 20 ml, thai kitchen)
1 el bruine basterdsuiker
half zakje koriander (15 gr)
zelfgemaakte pindasaus (zie mijn recept thaise pindasaus)
12 satestokjes | Bereiding:
satestokjes in water weken. Plakjes vlees in lengte halveren. Limoen schoonboenen en groene schil er afraspen. Limoen uitpersen. In platte schall currypasta mengen met het limoensap, rasp, vissaus en basterdsuiker. Vlees erin leggen. Koriander fijnhakken en erover strooien. Ca. 1 uur afgedekt in koelkast zetten. Halverwege keren.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Vlees aan satestokjes rijgen. Vlees in ca. 2 a 3 minuten roosteren halverwege keren. |