Nieuws   Zoeken 

Gaidy's tortellini met champignons en tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. tortellini met kaasvulling
250 gr. tortellini met vleesvulling
500 gr. rundergehakt
1 grote ui
250 gr. champignons
boter om te bakken
2 tl gedroogde tijm
2 tl sambal oelek
2 tuinkruiden bouillonblokjes
1 blik of pakje gezeefde tomaten 0,5 l
allesbinder
2 tl paprikapoeder
zout en peper
150 g geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snipper de ui. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze uitlekken. Verhit de boter en bak het gehakt rul. laat dan de ui en de champignons een paar minuten meebakken. Doe de bouillonblokjes, de tijm en de sambal erbij en bak nog even door. Roer er 1/4 l water en de gezeefde tomaten door. laat de saus kort koken en breng met allesbinder op de gewenste dikte. Breng de saus verder op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Schep de tortellini in een licht ingevette ovenschaal, giet er de saus over, even doorroeren en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. (gasstand) (Als je het gerecht van tevoren maakt en dus koud is, de oventijd langer nemen, ongeveer een half uur.)
Receptnummer: 1499 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Gaidy van den Ham
Opmerking:
Ik maakte dit recept laatst voor mijn schoonouders, de volgende dag moest ik het nog een keer maken, zo lekker vonden ze het!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept